Ensor voor families

Op een speelse en interactieve manier leren de jonge bezoekers alles over de wonderlijke leefwereld van James Ensor. Aan de hand van tips in het boekje ga je in Het James Ensorhuis op zoek naar de valse Ensor. Buiten wacht het Oostende van Ensor. Het familieparcours serveert leuke doe-opdrachten en gekke raadsels en stuurt je zo doorheen de hele stad.

Het James Ensorhuis met kinderen: faciliteiten

  • Voordeliger tarief voor kinderen van 6-14 jaar
  • Gratis voor kinderen < 6 jaar
  • Interactief kinderparcours in het belevingscentrum
  • Aanbod voor kinderen in de museumshop
  • Ensorwandeling op kindermaat door de stad 
  • Lift beschikbaar voor kinderwagens
  • Verzorgingstafel in de toiletten
Page-1
shape-hero--purple

Met de kids een culturele uitstap plannen: zouden we dat wel doen? Ons antwoord hierop is kort en krachtig: ja, natuurlijk!

Op een speelse en interactieve manier leren de jonge bezoekers alles over de wonderlijke leefwereld van James Ensor. Aan de hand van tips in het boekje ga je in Het James Ensorhuis op zoek naar de valse Ensor. Buiten wacht het Oostende van Ensor. Het familieparcours serveert leuke doe-opdrachten en gekke raadsels en stuurt je zo doorheen de hele stad. 

Op speurtocht naar de valse Ensor

Huisknecht Gust neemt je mee op sleeptouw doorheen het James Ensorhuis en verklapt je tal van geheimen. Gewapend met al die kennis kun je misschien wel die ene valse Ensor ontmaskeren?

In Het James Ensorhuis vinden jullie tal van interactieve installaties die leuk zijn voor de kids, zoals de interactieve muur, de puzzelschermen, de fotohoek, het atelier waar kinderen kunnen inkruipen…

Wie de valse Ensor kan ontmaskeren, wacht bovendien nog een leuke beloning aan de infobalie!

Op stap door de stad van Ensor

Eens de theorie er op zit, is het tijd voor wat praktijk. Want buiten wacht het Oostende van Ensor. Wil je na het bezoek aan Het James Ensorhuis ook nog een wandeling maken zoals Ensor dat zo vaak deed door z'n geliefde stad? Het familieparcours serveert leuke doe-opdrachten en gekke raadsels en stuurt je zo doorheen de hele stad. 

Voor de ouders is er een interactieve, digitale wandeling voorzien die je voor 5,49 euro kunt downloaden in de App Store of Google Play. Vraag voor kinderen naar de familiewandeling met leuke doe-opdrachten aan het onthaal van Het James Ensorhuis en ga samen op pad!