Ensorwandeling

Om niet enkel tussen de muren van (twee bijzonder straffe) musea/belevingscentra de nauwe band tussen James Ensor en Oostende te ontdekken, is er ook een interactieve wandel-app die vertrekt aan Het James Ensorhuis en je langsheen de favoriete plekken van de kunstenaar in de stad voert. 

Page-1
shape-hero--purple

Samen met de (her)opening van Het James Ensorhuis en het belevingscentrum is er ook een nieuwe interactieve wandeling doorheen de stad. Dankzij een applicatie zal je als gebruiker zélf Ensor kunnen vergezellen op een wandeling door zijn thuisstad. Onderweg vertelt hij niet enkel over zichzelf, maar ook over zijn vrienden en de rijke geschiedenis van Oostende.

De tocht van 3 km start aan Het James Ensorhuis en loodst je langs 13 plaatsen. Voor elke plek werd uniek audio- en visueel materiaal gemaakt.

Ensor geeft ook uitleg over het huidige Oostende: hij verwijst naar gebouwen die er tijdens zijn leven nog niet stonden en geeft up to date instructies aan de appgebruiker (‘…bij de parfumerie slaan we linksaf’). Je passeert plekken die nauw verbonden zijn met Ensor en de Oostendse kunstscène (bv. de voormalige Galerie Studio), maar ook monumentale Oostendse hotspots zoals het Zeeliedenmonument of het Feest- en Cultuurpaleis komen aan bod.

De app is beschikbaar in vijf talen (Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans) en gratis te downloaden in de App Store of Google Play. Je betaalt eenmalig 5,49 euro om de volledige wandeling te unlocken. Bij een bezoek aan Het James Ensorhuis krijg je de wandeling gratis. Voor gezinnen met kinderen is er een familiezoektocht langs hetzelfde parcours. 

Prijs

De app is beschikbaar in vijf talen (Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans) en gratis te downloaden in de App Store. Je betaalt eenmalig 5,49 euro om de volledige wandeling te unlocken. Bij een bezoek aan Het James Ensorhuis krijg je de wandeling gratis.

Openingsuren

Het James Ensorhuis is dagelijks open van 10 tot 18 uur.
Gesloten op maandag, m.u.v. Belgische schoolvakanties en feestdagen.

Het museum is gesloten op 01/01 en 25/12. 

Locatie

De tocht start aan Het James Ensorhuis en loodst je langs 13 plaatsen. 

Vlaanderenstraat 29
8400 Oostende
info@jamesensorhuis.be

Parkeren in de buurt

Parkeren aan de ingang van Het James Ensorhuis is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkings zijn de Parking Centrum en Parking Kursaal 2 op 150 meter van het museum.

Parking Kursaal 2
Parking Centrum
Parking Mijnplein