De Intrede van Christus in Brussel in 1889 in detail

27/06/2024 - 01/09/2024

De Intrede is hét internationale meesterwerk van Ensor. Helaas behoort het sinds 1987 tot de collectie van het Getty-museum in L.A. en zal het nooit meer terugkomen, zelfs niet tijdelijk. Maar in het Ensorhuis bevindt zich een kopie op ware grootte, exact op de plaats waar het origineel hing (Blauwe salon).

Xavier Tricot publiceerde over dit werk een belangrijk boek en zal nu als curator hieruit putten om via een handige tentoonstellingsbrochure duiding te geven bij bepaalde personages, vlaggen en opschriften. Het grote wandtapijt dat van De Intrede gemaakt is, wordt eveneens geëxposeerd.

Page-1
shape-hero--purple

Deze expo maakt deel uit van Ensor 2024, ter ere van 75-jarig overlijden van kunstenaar James Ensor.


Wens je ook het bezoek aan het Ensorhuis en belevingscentrum te doen?  Hou er dan rekening mee dat er wordt gewerkt met tijdsloten. We raden aan op voorhand tickets te reserveren via de website, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Bracht je eerder al een bezoek aan het Ensorhuis en belevingscentrum en kom je enkel voor de tentoonstelling? Koop in dat geval je ticket aan de kassa, je hoeft in dat geval geen rekening te houden met tijdsloten.
Laatste toegang om 17.00 u.